Békéscsabai győzelemmel ért véget a Kaposvár Arénában megrendezett Diamant Kupa női röplabda felkészülési torna. Az első hely sorsáról döntő szombat délutáni mérkőzésen a házigazda kaposváriak 3-1-es vereséget szenvedtek a BRSE gárdájától.

A Magyar Kupa-címvédő és 2019-es Bajnokok Ligája-főtáblás Vasas Óbuda legyőzése után a Swietelsky-Békéscsaba várt az 1. MCM-Diamant Kaposvár csapatára a Diamant Kupa felkészülési röplabda torna utolsó mérkőzésén. Sasa Nedeljkovic tanítványai jól kezdték az összecsapást, és gyakorlatilag végig vezetve 25-16 arányban megnyerték az első játékrészt. A második felvonásban fokozatot váltott a Békéscsaba gárdája és igen hamar tízpontos előnyt építettek ki a házigazdával szemben. A kaposváriak mestere jól nyúlt bele a mérkőzésbe, a cseréknek köszönhetően azonban, csak zárkózni tudtak Bodovicsék, fordítani már nem. A második játékrészt a Békéscsaba nyerte 25-20 arányban.
A harmadik szett már szorosabb játékot hozott, de a végén újra a vendég együttes koncentrált jobban, így a játszmát a Békéscsaba húzta be 25-21-re. Hasonlóan szorosan alakult a negyedik szett is, a végjátékban viszont újra a BRSE bizonyult jobbnak. A záró játékrészt 25-21-re, a mérkőzést pedig 3-1-re nyerte a Békéscsaba, így a viharsarkiak nyerték a Diamant Kupát.

1.MCM-Diamant Kaposvár – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 1:3 (16, -20, -21, -21)
Kaposvár Aréna, 400 néző. Vezette: Kiss Z., Szabó Zs.
Kaposvár: Kump 7, Király-Tálas 5, Szűcs K. 1, Bodovics 6, Helic 12, Klisura 23. Csere: Szpin (liberó), Szedmák 1, Matic 7, Djuric 3. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic
BRSE: Kosekova 3, Glemboczki 11, Vander Weide 15, Drpa 17, Pekárik 10, Grudina 9. Csere: Molcsányi (liberó), Bezsonova 1, Cicic. Vezetőedző: Tóth Gábor