Emberelőnybe kerülve a hajrában, négy perc alatt fordított, és megnyerte a 25. somogyi rangadót a Rákóczi futballcsapata a BFC Siófok otthonában, az NB II-es pontvadászat 10. fordulójában.

A két együttes az elmúlt évtizedekben 12-12 alkalommal találkozott egymással az első, illetve a második vonalban, a futballbarátok pedig jó néhány rangadóra gondolnak vissza szívesen – vagy éppen kevésbé lelkesen… Ami az NB II-es mutatót illeti: a Balaton-partiak korábban ötször győztek, míg a kaposváriak négyszer hagyták el győztesen a játékteret, és három alkalommal döntetlennel ért véget a kilencven perc. A Siófok legutóbb 2015. április 11–én tudta két vállra fektetni a somogyi riválist. A két csapat vasárnap délután, 567 nap után játszott egymással megyei rangadót a Siófok stadionjában. A koronavírus-járvány a házigazdát sem kímélte: a klub a mérkőzés előtt jelentette be, hogy újabb négy meghatározó játékosa mellett a szakmai stáb három tagja is pozitív eredményt produkált.

A derbin a házigazda a 22. percben szerezte meg a vezetést, miután Tömösvári a jobb oldalon érkező Cip Dominik elé passzolt, aki 10 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A folytatásban sem unatkozott a közönség, de a hajrá hozta az igazi izgalmakat. A 82. percben emberhátrányba került a Siófok: Lapos Máté buktatta 18 méterre a kaputól Szarka Ákost, amiért megkapta a második sárga lapját, majd a pirosat is. A megítélt szabadrúgást Erdei Carlo végezte el, és jobb lábbal a kapu jobb oldalába talált. És még nem volt vége: a 87. percben megszerezte a vezetést a Rákóczi Nagy Tamás kapott remek labdát a jobb oldalon, majd 7 méterről a bal alsó sarokba lőtt. Ez a találat és a vasárnap délutáni produkció három pontot ért a zöld-fehérek számára.

– A csütörtöki Covid-teszt alakította ki a kezdőcsapatunkat. Ha tíz egészséges mezőnyjátékos mellé még kettő lett volna, akkor megnyerhettük volna a meccset, így azonban hetvenöt perc után sajnos elfogytunk – mondta a lefújás után a Siófok szakmai igazgatója, Mihalecz István.

– Az első félidőben sem volt gondunk a játékkal, de akkor még nem voltunk elég határozottak. A második játékrészben szerkezetet váltottunk, és csak idő kérdése volt, hogy mikor szerzünk gólt – fogalmazott a Rákóczi szakvezetője, Várhidi Péter.

A Rákóczi 11 pontjával a tabella 17. helyéről várja a folytatást, és a következő fordulóban, vasárnap délután a szolnokiakat látja majd vendégül a cukorgyári gödörben.

Fotó: bfc-siofok.hu