A magyar U14-es leány röplabda válogatott újabb edzőtáborába kapott meghívót Borhi Luca. A Kaposvári Röplabda Akadémia reménysége július 7-e és 17-e között, Nyíregyházán dolgozik majd társaival Halász Márta szövetségi kapitány irányításával.

A szakmai vezetés nem véletlenül választotta a szabolcsi megyeszékhelyet a következő közös program helyszínéül, ugyanis itt rendezik meg az U16-os Európa-bajnokságot, és a jövő reménységei az edzések mellett együtt szurkolnak majd a magyar együttesnek a lelátóról. Borhi Luca az elmúlt évadban a RÖAK Kaposvár U13-as és U15-ös csapatában is helyet kapott, és több minitorna végén vehetett át különdíjat teljesítménye elismeréseként. A fiatal sportoló az elmúlt hetekben részt vett a korosztály felmérő táboraiban, és a szűkített keretben is folytathatta, illetve folytathatja majd a munkát.

– Édesanyám mondta, hogy kezdjek el röpizni – fogalmazott a 13 éves Borhi Luca. – Na meg a barátnőim is már a RÖAK-ban játszottak, és nagyon hívtak, hogy menjek el, nézzek körül. Nekem pedig nagyon tetszett, úgy hogy ott ragadtam.
Arra a kérdésre, hogy mennyire volt zökkenőmentes a váltás – az U13-ben ugyanis négyen, az U15-ben pedig már hatan vannak fenn egyszerre a pályán –, a következőket válaszolta a fiatal röplabdázó:

– Eleinte persze furcsa volt. De gyorsan meg lehet szokni, alkalmazkodni kell az új felálláshoz.