Két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta a magyar válogatott a Szarajevóban megrendezett European Open-viadalt, Magyarország negyedik lett az éremtáblázaton! Szombaton a kaposvári Boros Bence, vasárnap Gőz Roland hengerelt, mindkét magyar fiatal ragyogó teljesítményt nyújtva szerezte meg a világranglista-pontszerző verseny aranyérmét.


A Kaposvári JK judósa, Boros Bence súlycsoportot váltott, ezúttal már a 73 kilogrammos mezőnyben szerepelt, s le is tette a névjegyét, méghozzá nyomatékosan: hiába kezdett erőnyerőként, a népes mezőnyben hat mérkőzést kellett vívnia. A huszonnégy esztendős magyar fiatal az első ötöt egyaránt ipponnal nyerte meg, brit, bosnyák, belga, német és francia riválist legyőzve jutott be a döntőbe. A fináléban Boros Bence nagy csatát vívott az U23-as Eb-bronzérmes brit Powell ellen, de ezúttal is a kaposvári judós akarata jutott érvényre: a hosszabbításban vazarival megnyerte a súlycsoport küzdelmeit! Boros Bence ezzel pályafutásának eddigi legnagyobb sikerét érte el!

A mieink közül hárman is eljutottak az érem kapujáig, Naji Dávid (60 kg, Kaposvári JK) az ötödik helyen végzett. 

A szarajevói tornán huszonkilenc ország háromszázöt judósa lépett tatamira, az éremtáblázat első helyét a meglehetősen népes csapattal érkező Franciaország szerezte meg (5, 8, 11), megelőzve Nagy-Britanniát (2, 2, 3), Németországot (2, 2, 2) és a negyedik helyen záró Magyarországot (2, 1, 1).

Forrás és fotó: judoinfo.hu