Megszerezte első győzelmét a Kaposvári Vízilabda Klub együttese a férfi OB I-ben. A csapat hazai medencében, gólokban gazdag összecsapáson, izgalmas végjátékot követően 16-15-re legyőzte a fővárosi KSI-t az alapszakasz 6. fordulójából elhalasztott és a múlt csütörtökön pótolt mérkőzésén.

 

Nézők nélkül, kora délutáni időpontban küzdött meg egymással a Kaposvári Vízilabda Klub és a KSI az OB I szeptemberről elhalasztott mérkőzésén. A találkozót remekül kezdték a hazaiak, 6-2 után azonban felzárkóztak a fővárosiak. A folytatásban főként Vindisch Ferenc és Juhász-Szelei Norbert volt elemében hazai oldalon, míg a fővárosiaktól Pető Ádám célzott a legpontosabban. A félidő vége előtt Vékony Ákos szánta el magát lövésre, a távoli próbálkozása pedig végül be is akadt, így a szünetben már 11-8-ra vezetett a KVK. A harmadik felvonásban is az történt a medencében, amit a kaposváriak akartak. Egymás után lőtték a gólokat, és Mijic Dávid találatát követően már hat volt a két csapat közötti különbség. A negyedik negyedben viszont teljesen érthetetlenül visszaesett a hazaiak játéka. A KSI szép lassan ledolgozta a hátrányát, de utolérni már nem tudta riválisát. A KVK végül 16-15-re nyert, a kaposvári csapatból Juhász-Szelei Norbert egymaga 6 gólig jutott, csakúgy mint a vendégektől Pető Ádám.

– Mélységesen szégyellem magam az egész csapat nevében. Borzasztó volt átélni ezt a találkozót, még úgy is, hogy egy góllal nyertünk. Egyedül a KSI csapatának lehet gratulálni, mert lőttek tizenöt gólt, és az utolsó másodpercig nem adták fel – mondta a találkozó után a somogyiak vezetőedzője, Surányi László.

– A csapatok védekezését nem lehet dicsérni a meccs után. Támadásban ügyesek voltunk, a Kaposváron lőtt tizenöt gól nálunk jobb csapatoknak is dicsőségére válna. Már a második negyedben eldőlt a mérkőzés, az utolsóban csak kozmetikázni tudtunk az eredményen egy öt-nullás rohammal. Ez engem bizakodással tölt el, az ellenfelet aligha – tette hozzá a KSI szakvezetője, Horváth János.

A KVK hat meccs után 3 ponttal a 16 csapatos tabella 13. helyén áll, és sűrű lesz a folytatás, ugyanis a fiúkra novemberben újabb öt bajnoki találkozó vár. Legközelebb szombaton, a Miskolc vendégjátékát tekinthetik meg az érdeklődők a dr. Csik Ferenc Versenyuszodában.

Fotó: kapospolo.hu