Az előző idényt egy Magyar Kupa bronzéremmel zárta a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapata, a bajnokságot azonban a koronavírus-járvány miatt nem fejezték be. A szezon megszakításakor a kaposvári alakulat a harmadik helyen állt az Extraligában.

 

Az együttes a közelmúltban tartott sajtótájékoztatót, ahol elhangzott: a következő szezonban a döntőbe jutást tűzték ki célul a bajnokságban és a kupában egyaránt. A jövő évi keret kialakítása jelenleg is zajlik. Nagy József, Kulcsár Adrián, Ignacio Martinez és Jurij Kruzskov személyében azonban már négyen is távoztak az egyesülettől. A sajtótájékoztatón írta alá szerződését Ilia Makarov, aki elsőként kötelezte el magát a csapathoz.  Az is eldőlt, hogy a következő idényben is Ruben Wolochin irányítja majd a Finó gárdáját. Az argentín vezetőedző kiemelte: klub a BL-selejtezőben rengeteg új tapasztalattal gazdagodhat majd.

– Szélesre tárult előttünk egy kapu, ahol nem is igazán tudjuk, hogy mi vár ránk. Nagy kihívás előtt állunk, egy számunkra teljesen új sorozatban indulunk. A legmagasabb szinten játszhatunk majd és rengeteg tapasztalatot gyűjthetünk a világ legerősebb kupájában. Ez a játékosoknak és a klubnak is egy remek tapasztalatszerzési lehetőség lesz – tette hozzá Ruben Wolochin.

A Fino Kaposvár vezetése Ilia Makarov maradása mellett Keen Cameron és Bozóki Bence szerződés-hosszabbításáról számolt be eddig. Információink szerint várhatóan Dunaújvárosból érkezhet majd két magyar játékos, valamint az új légiósok kilétére is hamarosan fény derülhet – írta a kapos.hu