A Somogy Sportja “Év edzője” szavazásának másik döntőse a toponáriak szakvezetője, Ivusza Gábor, aki elárulta: színvonalas mérkőzést vár a gálamérkőzéstől, ahol az eredmény sem lesz számukra másodlagos.

 

Hogy alakult a labdarúgó-pályafutásod, mennyire készültél tudatosan az edzői pályára? 

A labdarúgást kisgyerekként Toponáron szerettették meg velem, itt is kezdtem el sportolni versenyszerűen – mondta Ivusza Gábor. – Utánpótlás-éveimet a Nagyberki, valamint kicsit idősebben már a Kaposvári Rákóczinál töltöttem. Onnan kerültem el az NB II-es Kaposvölgye csapatához, ahol jó pár évet lehúztam. A csapat megszűnése után sajnos gyorsan feladtam az álmaimat, és nem sikerült feljebb verekedni magam vagy legalább azon a szinten megragadni, amit azóta is sajnálok. Jelenleg az 5. évemet taposom Toponáron, mint játékos-edző! Igazából nem készültem tudatosan erre a pályára, egy hirtelen jött ötlet vezérelt, illetve úgy éreztem, van hozzá affinitásom, de azért bőven van hova fejlődni még minden téren!

Milyen volt az idei évetek? 

Elégedett is vagyok, meg nem is az idei évünkkel! A Magyar Kupa főtábláján való szereplés mindenképpen egy örök élmény és egy nagy siker marad. A bajnoki helyezésünk és szereplésünk viszont kicsit csalódás, bár ennek a hátterében rengeteg minden van, ami külső körülmény, és amit nem tudtunk és nem is lehetett befolyásolni.

Hogy látod, a megyei I. osztályú szinten mennyire fontos az edzők szerepe, felkészültsége egy-egy csapat mellett?

Úgy gondolom, minden szinten fontos (lenne) az edző szerepe, minden csapat élére kell egy vezető, aki felkészíti, aki összefogja a játékosokat és komolyan veszi a feladatát! De nyilván ez csak hiú ábránd, hiszen amatőr fociról beszélünk. Megyei 1-es szinten sem látom ezt mindenhol, de tény, hogy ahol komolyan veszik az edzők a dolgukat es felkészültebbek, ott meg is látszanak az eredmények előbb-utóbb!

Hogy élted meg a Somogy Sportja szavazását, mit szóltál ahhoz, hogy bejutottál a döntőbe? 

Az ember mindig boldog, ha megnyer valamilyen versengést, úgyhogy természetesen örültem neki, hogy sikerült bejutnom a döntőbe, de azért presztízst nem csináltam a dologból. Akkor lennek a legboldogabb, ha egyszer az elért eredményeim miatt nyernék meg egy ilyen szavazást!

Mit vársz a júniusi gálamérkőzésről? Mi alapján állítod össze a csapatod, és  milyen célokkal küldöd majd pályára a fiúkat?

Egy jó hangulatú napot, és remélhetőleg egy színvonalas mérkőzést várok, ahol azért az eredmény sem lesz másodlagos! Megpróbáltam a saját képemre formálni a csapatot, olyan játékosokkal, akikkel lehet látványos, gyors, igazi támadó focit játszani. A legfőbb cél az lesz, hogy mindenki érezze jól magát a pályán, és játsszunk egy sportszerű, jó mérkőzést.

Ha valahogy ki tudod szerkeszteni a poharat, az nem lenne baj 🙂