A nagyi kilőtt ablakai, a mérges szomszéd és a fanatizmus

A nagyi kilőtt ablakai, a mérges szomszéd és a fanatizmus

Waltner Róbert nemrég lett a Siófok labdarúgó csapatának vezetőedzője. A kaposvári szakember előtte három szezonon keresztül a Rákóczi kispadján ült, labdarúgóként pedig fiatalon az NB II-ben, idősebb korában az NB I-ben húzta magára a zöld-fehérek mezét. Az alábbiakban a húsz évet felölelő játékospályafutásról és a mintegy öt évet felölelő edzői pályáról is beszélgetünk, érintve olyan témákat, amelyek vele kapcsolatban talán még nem kerültek a médiába.

A gombfocitól a Fradin át az olimpiai válogatottig

A gombfocitól a Fradin át az olimpiai válogatottig

Kardos Ernővel nem csak az köt össze minket, hogy azonos a keresztnevünk. Ahhoz a generációhoz tartozunk, melyet manapság sokan nosztalgiával emlegetnek, pedig még aktívak vagyunk A legaktívabb korosztály. Amely már 20-25 éve húzza az igát, és a következő 20-25- évben is ezt fogja tenni, ha a sors megsegíti. Akik „középen vannak”. Akik úgy nőttek fel, hogy nem feltétlenül állt a karácsonyfa alatt a fél szupermarket, de mindig volt mit enni és volt minek örülni. Akiknek volt labdájuk. Ha nem akadt, akkor kavics, harisnya- vagy zoknigombóc, akármi. Az alábbi interjú személyes hangvétele ennek a viszonynak köszönhető.

Megragadni a pillanatot

Megragadni a pillanatot

Második szezonját tölti a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatójaként Nagy Tamás. A korábbi élvonalbeli labdarúgó dolgozott már felnőttekkel a legmagasabb osztályban, NB II-ben és alacsonyabb osztályban is, utánpótlásnevelőként pedig szeretné kamatoztatni azt a szemléletet, melyet többek között sport coaching-ként sajátított el az elmúlt években. Az alábibi interjú a Bene Akadémián, éppen utánpótlás mérkőzésen készült.