Egy év, öt edző, a „kéthetes marcali nyaralás”  és a megyei erősorrend

Egy év, öt edző, a „kéthetes marcali nyaralás” és a megyei erősorrend

Eseményekkel teli esztendő volt a 2001-es Kaposváron, a futball életében. A Rákóczi hosszú évek óta a másodosztályban vitézkedett, hol a kiesés elől menekülve, hol osztályozót játszva az NB I-be való felkerülésért. A dobogó és a kiesési zóna között nagy volt a távolság a 20 csapatos mezőnyben, de ebben a szezonban már más rendszerben játszottak a csapatok. Az alábbiakban a 2001-es év érdekességeit foglaljuk össze. 

Kaposvári futballünnep: 45 éve vertük meg a Vasast 2-0-ra!

Augusztus 30. az ünneplés és az emlékezés napja a kaposvári futballban: pontosan 45 éve játszotta első NB I-es bajnoki mérkőzését a Rákóczi. A zöld-fehérek egy máig emlékezetes találkozón, 22 ezer néző előtt, Burcsa Győző két góljával győzték le a Vasast.

Húsz éve történt: az évszázad sportolóit köszöntötték Kaposváron

Húsz éve történt: az évszázad sportolóit köszöntötték Kaposváron

Húsz évvel ezelőtt, 2000 tavaszán, gála keretében köszöntötték „az évszázad kaposvári sportolóit” az Együd Árpád Művelődési Központban. A szavazás eredményeként a legjobb sportoló Borhi Zsombor kétseres világbajnok kajakozó, a legjobb edző Kovács László, a Középület-kivitelező Adorján SE uszonyos és búvárúszóinak mestere, a legjobb csapat pedig a Pini-Kaposvár SE férfi-röplabdaegyüttese lett. Az elmúlt évszázad kaposvári sporteseményének pedig az 1975. augusztus 30-i Rákóczi–Vasas-labdarúgómérkőzést választották meg a sportbarátok.