Véget értek az élvonalbeli röplabda-bajnokság küzdelmei, és történelmet írtak a kaposvári csapatok! Először fordult elő, hogy a város férfi és női együttese is bejutott a legjobb négy közé. A Fino-fiúk végül ezüstérmesek lettek a fővárosi Pénzügyőr mögött, az 1. MCM-Diamant hölgyei pedig a lehető legkisebb különbséggel vesztették el a Vasas elleni bronzcsatát.

A kaposvári férfi röplabdacsapat eddigi története során három alkalommal is véghez vitte azt a bravúrt, hogy a döntőben 0-2-ről fordítva nyert bajnoki címet. 2001-ben a Dunaferr, 2015-ben a Kecskemét, 2017-ben pedig a Pénzügyőr volt a szenvedő fél, vagyis a somogyi fiúk többször is megmutatták, hogy nincs lefutott párharc. Az idei finálé első két összecsapását magabiztosan nyerte a Pénzügyőr, szombaton azonban a bajnokavatás helyett Fino-diadallal ért véget a harmadik találkozó, így a keddi, negyedik ütközet előtt újra nyílttá vált minden kérdés. A kaposváriak hitet kaptak, a fővárosiak viszont fogadkoztak, hogy a hazai kisiklás után újra a szebbik arcukat mutatják. A vendégek végül nagy izgalmak után kerekedtek felül 3:1 arányban, így a kaposváriak nyakába ezüstérem került ebben az évben.

„Az egyik szemünk sír, a másik nevet. Tavaly nyár óta sokat dolgoztunk, időnként vért izzadtunk azért, hogy a döntőig eljuthassunk, ami sikerült. Most egy kicsit csalódottak vagyunk a vereség miatt, de összességében nem lehetünk elégedetlenek” – mondta lapunknak a Fino válogatott ütője, Horváth Kristóf.

Az 1. MCM-Diamant háza táján is emelt fővel járhatnak, hiszen olyan szezont produkált a társaság, mint még soha. Szasa Nedeljkovics vezetőedző együttese a harmadik számú európai kupa-sorozatban, a Challenge Kupában és a Magyar Kupában egyaránt bronzérmes lett, majd története során először a négy közé jutott a bajnokságban is. A harmadik helyért kiírt párharc során a Vasas volt az ellenfél, és a győzelem sorsa csak az ötödik meccs ötödik játszmájában dőlt el a fővárosiak javára – 15:13 arányban. Erre mondják, nem sokon múlt.

Kaposvár pedig újból bebizonyította, hogy a sportág hazai fellegvára.v