Két versenyen is vízbe szálltak a közelmúltban Kecskeméten a kaposvári Adorján SE uszonyos és búvárúszói. A Poseidon Kupa a kisebbek, vagyis a cápa és gyermek korosztályok számára adott versenyzési lehetőséget, a Tavasz Bajnokságon pedig a serdülő, az ifjúsági, a junior és felnőtt sportolók részére volt remek erőfelmérő.

A Poseidon Kupán Szabó Szófia Zolna két versenyszámban, 100 és 200 méter uszonyos gyorsúszásban is dobogóra állhatott, míg a Tavasz Bajnokságon Lengyeltóti Bence teljesített kiemelkedően, hiszen a 400 méteres uszonyos gyorsúszásban, azon kívül, hogy győzött, új felnőtt országos csúcsot is úszott. A verseny előfutam-döntős felépítésű volt, ahol a sportolók egyéni csúcsaikat hajtva, több A és B döntős pozíciót is elértek, és összesen 25 dobogós helyezést szereztek.

A szövetség döntése alapján a kaposváriak közül az oroszországi Tomszkban megrendezendő felnőtt világbajnokságon Lengyeltóti Bence, Hamlin Matthew és Stadler Csenge állhat rajthoz, míg az olaszországi junior vb-n Szabó Száva Hargita próbálhat szerencsét. Mivel az utazási költségek magasak, a fiatal tehetségek csak akkor tudnak utazni, ha a klubvezetés rövid időn belül előteremti a kiutazáshoz szükséges összeget.