A Magyar Közlöny 229. számában megjelentek szerint – a Kormány 464/2020. (X. 22.) Korm. rendelete a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet módosításáról – 2020. október 23-től minden szabadtéri rendezvényen kötelező az orrot- és szájat eltakaró maszk viselése.

A kormányrendelet értelmében a szabadtéri rendezvényeken, így a sportrendezvényeken is kötelező orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

Ez alól csak a hatodik életévét be nem töltött kiskorúak, a sportolók, az edzők, a mérkőzésvezető, a versenybíró és ezek segítői képez kivételt.

A rendelet értelmében a vasárnap 17.00 órától megrendezésre kerülő Kaposvári Rákóczi FC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia bajnokin labdarúgó mérkőzésen is mindenki számára KÖTELEZŐ lesz a maszk viselése.

Kérünk mindenkit, hogy tartsa be az előírásokat – ellenkező esetben nem fog tudni bejutni a mérkőzésre! Megértésüket és türelmüket köszönjük!