A nemrég befejeződött 2020/2021-es évadban a 12. helyet szerezte meg a Kaposvári Kosárlabda Klub együttese a 14 csapatot számláló mezőnyben. A kft. ügyvezetője, Puska Zoltán a hivatalos honlapon értékelt, és elmondta: a stabil anyagi háttérnek köszönhetően a 2021/2022-es szezon csapatának kialakítása már folyamatban van.

– Igen hektikus évet zártunk, melyre sajnos rányomta a bélyegét a koronavírus újabb hulláma. Szinte alig kezdődött el a bajnoki szezon, máris zártkapus mérkőzésekre készülhettünk. Ráadásul több csapat került karanténba hosszú időre, amely a versenynaptár teljes átszervezését vonta maga után. A bajnokság kezdeti szakaszában többször előfordult, hogy csak az utolsó pillanatban tudtuk meg ki lesz az aktuális ellenfél. Emellett a csapat kialakítása sem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Sajnos több játékoscserét is meg kellett lépnünk, de az elvárható eredményes szereplés így is váratott magára. Decemberben Fekete Ádám vezetőedző helyét Nikola Lazic vette át. Érkezésekor volt egy hosszabb szünet a bajnokságban, melyben részben sikerült saját játékrendszerére, elképzeléseire felkészíteni, illetve mentálisan megerősíteni a csapatotEz a folyamat egyre hatékonyabbá tette az együttest. Ennek eredményeként olyan sorozatot tudhattunk magunkénak, melynek köszönhetően az alapszakasz kilencedik helyét sikerült megszereznünk. A versenykiírás módosítás szerint középszakasz nem volt. Így lehetőségünk sem arra, hogy az immár „összeállt”, eredményes játékot produkáló csapatunk megküzdjön a Play Off-ot jelentő helyezésekért. A módosított versenykiírás szerinti Play Out szakaszban a kiesés matematikai lehetőségének elkerülése után a magyar és a fiatalabb játékosok szerepeltetése került előtérbe.

Egész éves szereplésünk sajnos nagyon kettős. Rendkívül mélyről indultunk, mert az alapszakasz elején nem sikerült szinte semmit megvalósítani a tervezettből. Lazic érkezése után átlendült a mérleg nyelve és a végén azon kesereghettünk, hogy miért nincs középszakasz.

– Mi várható, hogyan épül fel a jövő évi csapat?

– Akik a Klub játékosai és eredményes, jó hozzáállású csapattagok, elsődleges opcióként szerepelnek a következő évi csapat kialakítási tervezetében. De irreális kéréseknek nem tudunk megfelelni, más klubokkal történő árlicitbe pedig nem akarunk belemenni. Reálisan kell látnunk, értékelnünk a lehetőségeinket és ebből kell kihozni a legtöbbet, legjobbat. Az elmúlt két év fegyelmezett gazdálkodásának, támogatóinknak – kiemelten Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának – köszönhetően a Klub anyagi helyzete stabil. Ennek köszönhetően úgy gondolom a következő évadban kicsit nagyobbat léphetünk az eddigiektől.

– Mit üzen a szurkolóknak?

– Meggyőződésem, hogy Nikola Lazic személyében olyan szakember irányításával készülhetünk a következő szezonra, akinek szakmai munkája, felkészültsége megfelelő alapot biztosít egy eredményes keret kiválasztására és felkészítésére. A Klub ehhez minden segítséget és maximális lehetőséget biztosítani fog számára. Ez a folyamat már a bajnokság utolsó részében megkezdődött. A szerződtetett játékosok szurkolóink felé történő bemutatása pedig a kontraktus megkötése után megtörténik. Addig is a csapat nevében szeretném megköszönni szurkolóinknak a rengeteg bíztatást, segítő, támogató megnyilvánulást. Nagyon bízom abban, hogy a 2021/22-es bajnoki évad mérkőzései nézők elött kerülnek megrendezésre és újra nagyszerű sikereket élhetünk meg együtt, csapat és közönség.

(forrás és fotó: delfinek.hu)