Az elmúlt évek legjobb eredményét érte el a kaposvári női röplabda utánpótlás azzal, hogy az U21-es és az U19-es korosztály is eljutott az országos hatos döntőig. A juniorok fináléjában az 1. MCM-Diamant RÖAK lányai a negyedik helyet szerezték meg úgy, hogy a Budaörsöt és a Vasast is megelőzték, az ifjúsági döntő viszont még rájuk vár, péntektől vasárnapig Békéscsabán versengenek majd a végső helyezésekért.

 

Mindkét együttes csapatkapitánya a 17 esztendős ütő, Tóth Jázmin, aki immár két éve a kaposvári felnőtt keret tagja, és büszke lehet arra, hogy társaival a Challenge Kupában sikerült bejutni a négyes döntőbe, a Magyar Kupában pedig összejött a szépen csillogó bronzérem.

– Komoly változások történtek az elmúlt évekhez képest: új vezetőedzővel és minőségi erősítésekkel vágtunk neki az idei szezonnak. Ennek okán merészebb terveket szövögethettünk, szerettünk volna bekerülni a hatos döntőbe. Úgy érzem, hogy bravuros teljesítménnyel, egymásért is küzdve, megérdemelten sikerült megvalósítani ezt a célt. A selejtezőkön több olyan csapatot is magunk mögé tudtunk utasítani, amelyek az elmúlt években mindig előttünk végeztek. Sikerült szintet lépnünk, a csapat minden egyes játékosa komoly fejlődésen ment keresztül, és a csapategység is tovább erősödött. Egyszóval, szerettünk egymás társaságában lenni, és bármilyen csapatsportról legyen szó, ez az egyik legfontosabb motivációs tényező. Nagyon várjuk már a békéscsabai döntőt. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy ki tudjuk hozni magunkból a legtöbbet – nyilatkozta Tóth Jázmin.

Fotók: hunvolley.info