Nem kevesebb, mint három négycsillagos országos utánpótlás ranglistapont-szerző strandröplabdaversenyt rendeztek az elmúlt hetekben a kaposvári Virágfürdőben. A RÖAK-Virágfürdő Kupákra a leány U16-os, illetve U18-as korosztály képviselőit várták a szervezők. A házigazda Kaposvári Röplabda Akadémia fiataljai ezúttal is a mezőny első felében végeztek.

Húsz páros vett részt a Kaposváron megrendezett RÖAK-Virágfürdő Kupa négycsillagos országos U16-os ranglista-pontszerző strandröplabda viadalon. A jó hangulatú verseny első helyét Kristóf Dóra (Gödöllői RC) és Kun Stefánia Flóra (SRSE Budapest) szerezte meg a tavalyi győztes Bútor, Szabó egység 2-1-es legyőzésével. Másnap megvédte tavalyi elsőségét a gödöllői középiskolás világbajnok Bútor Anna, Szabó Anna páros az U18-as ranglista-pontszerző versenyen. A viadalon 18 duó vett részt, a házigazda kaposváriak két kilencedik helyezéssel gazdagodtak.

A júliusi U16-os és U18-as torna után augusztus első hétvégéjén ismét a leány U16-os mezőny tagjait látták vendégül a somogyi megyeszékhelyen. A napos, meleg időben a RÖAK Kaposvár három párosa is homokra lépett, és közülük az Őszi Nóra, Őszi Janka duó szerepelt a legjobban. Az ikerpár a B csoport küzdelmeit egy győzelemmel és két vereséggel zárta, a nyolc közé jutásért rendezett találkozón aztán 21-17-re verte a Dios, Horváth egységet. A negyeddöntőben a későbbi bronzérmes Farkas, Tóth kettős 21:15 arányban felülmúlta Ősziéet, akik így az ötödik helyen zártak. A Ferencz, Vida és a Vörös, Németh páros számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást, így a kaposvári fiatalok egyaránt a kilencedik helyet könyvelhették el.

A Kaposvári Röplabda Akadémia két párosa is felállhatott a dobogóra a Siófokon megrendezett Kispest Open 3. forduló elnevezésű, négycsillagos, ranglista-pontgyűjtő viadalon. A fiú U20-as mezőnyben Tóth Máté és Fenyő Balázs 15 induló közül szerezte meg a bronzérmet, a leány U14-es korcsoportban pedig Vida Eszter és Ferencz Emese a 14 párost felsorakoztató mezőnyben végzett a harmadik helyen. Az U16-os tornán a születésnapját ünneplő Őszi Janka, Őszi Nóra ikerpár a kilencedik helyen zárt.