RAJT ELŐTT A SOMOGYI FUTBALL

RAJT ELŐTT A SOMOGYI FUTBALL

Vége a nyári szünetnek, az előttünk álló hétvégén már bajnoki mérkőzéseket játszanak a somogyi futballban. Elsőként a megyei II. osztályú pontvadászat küzdelmei kezdődnek el, egy héttel később pedig az I. osztály és a III osztály is beindul.

Jótékony célú futballmeccs a Rákóczi Stadionban

Jótékony célú futballmeccs a Rákóczi Stadionban

Az 1999 óta működő Somogy Sportja megyei sporthetilap egy jótékony célú gála mérkőzéssel szeretné népszerűsíteni a somogyi amatőr futballt. Az „Év edzője” választás két döntős szakemberét kérték fel arra, hogy állítsák össze álomcsapatukat, és a két együttes június 26-án, szombaton 11 órától összeméri majd egymással az erejét a Rákóczi Stadionban. A találkozó teljes bevételét a kaposvári mentőállomás számára ajánlják fel. Ezúton is jár a köszönet azért, hogy az első egyeztetést követően az ötlet mellé állt az MLSZ Somogy Megyei Igazgatósága és a Rákóczi FC, valamint az érintett játékosok is szívesen vállalják a szereplést. A mérkőzés 500 főig, korlátozás nélkül, a belépőjegy megvásárlását követően tekinthető meg.

Megmondjuk az őszintét…

Lapunk sorozatában a Somogy megyei futball három generációja mondja el kendőzetlenül a véleményét egy-egy aktuális sporthírről. Ezúttal a megyei bajnokság értékelése, elemzése adja a témát, amelyről Keszei Ferenc, Juhász András és Páger Balázs osztja meg velünk a gondolatait. 

Harminc éve a somogyi futballban

A Somogy Sportja hetilap “Év edzője” szavazásának egyik döntőse, Horváth Péter már harmadik éve dolgozik a nagybajomi futballért, és mintegy három évtizede tevékenykedik a somogyi labdarúgásban.

CÉLEGYENESBEN A SOMOGY SPORTJA „ÉV EDZŐJE” VÁLASZTÁSA

CÉLEGYENESBEN A SOMOGY SPORTJA „ÉV EDZŐJE” VÁLASZTÁSA

A Somogy Sportja 1999 óta íródó történetének legújabb kori fejezete nem csak arról marad emlékezetes, hogy ezt a tavaszt becsületből is „végigcsináltuk” a megyei csapatokkal, hanem azért is, mert egyik fiatal kollegánk kezdeményezését megvalósítva, egy jótékony célú gálamérkőzéssel szeretnénk népszerűsíteni a somogyi amatőr futballt.

Barna László három mérkőzése

Barna László három mérkőzése

Barna László nem éppen hálás feladatot kapott, amikor a kiesés szélére sodródó Kaposvári Rákóczi kispadjára ült le 2021 májusában. A csapat végül, mint ahogy az már áprilisban látszott, kiesett az NB II-ből. Noha az anyagi háttér rendezett volt, mély válságba került a csapat, melynek új célokat kell találni a következő szezonra. Az alábbiakban Barna László beszél a jelenlegi helyzetről és meglátásairól.