Újabb történelmi sikert értek el a kaposvári női röplabdázók. Az 1. MCM-Diamant együttese szerezte meg a Budapesten megrendezett Magyar Kupa négyes döntő bronzérmét, miután a helyosztón nagy csatában, 3-2-re legyőzte az UTE csapatát a Ludovika Arénában. A kaposvári alakulat története első medálját szerezte, a mostani szezon előtt a bajnokságban és a Magyar Kupában sem jutott még a négy közé.

A bronzmérkőzésen álomrajtot vettek a lilák, hiszen azonnal elhúztak 7:1-re, és bár idővel kezdett magára találni a Kaposvár is, az Újpest tartani tudta a biztonságos távolságot, és be is húzta a nyitó szettet. A második játszmában 17:16-nál vette át a vezetést a Diamant, és már nem is engedte ki a kezéből az előnyt. A harmadik játékrész szors küzdemet hozott, és az UTE a végjátékban tudott felülkerekedni. A folytatásban átvette az irányítást a kaposvári együttes, és előbb egyenlített, majd a mindent eldönt, ötödik, rövidített játékrészt is megnyerte. A 130 perces ütközet végén a lányoknak hét meccslabdájuk is volt, és a másodikat Adela Helics bombájával ki is használták, így a klub történetének első érmét ünnepelhették.

– Az elődöntő elvesztése után ki kellett tisztítani a fejeket, ami az első játszmában még nem sikerült, de aztán a másodiktól kezdve, köszönhetően az UTE-nak is, parádés meccset sikerült játszani. Ez az első érmünk, és úgy gondolom, hogy megérdemeltük, mert nagyon sokat dolgoztunk ezért – összegezte véleményét a Diamant vezetőedzője, Szasa Nedeljkovics.

– Hullámzóan játszottunk, de az elejétől a végig küzdöttünk minden pontért. Éremért jöttünk, és nagyon örülünk annak, hogy nem távozunk üres kézzel – tette hozzá a válogatott liberó, Szpin Renáta.

Az elmúlt években elkényeztette híveit Kaposvár női röplabdacsapata. Az 1. MCM-Diamant együttese 2019 tavaszán jutott be az Extraligába, 2019 őszén pedig a nemzetközi porondon is bemutatkozott. 2020 márciusában a lányok négypontos előnnyel álltak a tabella élén, amikor a járvány miatt idő előtt véget ért a bajnokság. És még nem volt vége a nagy sorozatnak: 2020 őszén, első magyar csapatként sikerült bejutni a legjobb négy közé a Challenge Kupában, 2021 februárjában pedig a társaság története során először bejutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában!