Továbbjutott a Fino férfi röplabdacsapata a Bajnokok Ligája selejtezőjének első köréből. Ruben Wolochin tanítványai kétszer is pályára léptek Zágrábban albán riválisuk ellen, és mindkét mérkőzésüket három szettben nyerték.

A somogyiak selejtező-csoportjában szereplő horvát Mladost Zagreb koronavírusos megbetegedések miatt visszalépett, így a továbbjutás a Kaposvár és az albán Erzeni Shijak között dől el a horvát fővárosban. Az albánok mindössze tíz játékost neveztek az első találkozóra, és hamar kiderült, hogy a két együttes nincs azonos súlycsoportban. A kaposváriak gond nélkül győztek 3:0-ra, és a másnapi visszavágó is ezzel az eredménnyel ért véget.

– Összességében nagyon örülök az eredménynek és a csapat játékának, sohasem egyszerű elkezdeni egy ilyen rangú versenysorozatot. Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert jól röplabdáztak, szinte felkészülési meccsek nélkül vívtuk meg a párharcot – összegzett a Fino mestere, az argentin Ruben Wolochin.

A fiúk tehát bejutottak a második körbe, ahol a lengyel Jastrzebski Wegiellel és a román CSM Arcada Galati csapatával játszanak majd októberben.