A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola szakosztályai fokozatosan térnének vissza a megszokott mindennapjaikhoz.

 

Az elmúlt hetekben sem unatkoztak a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola edzői. Sokan közülük önkéntesnek álltak, hogy ételt szállítsanak ki az időseknek és a rászorulóknak. A veszélyhelyzet kihirdetése óta pedig online edzéseket tartottak tanítványaiknak. A KASI-s vezetőedzők mai értekezletét követően eldőlt, hogy az egyesület sportolói az elkövetkezendő napokban már nem csak virtuálisan fognak készülni. A higiénés előírásokat betartva újrakezdik a tréningeket.

– Nagyon-nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra és a fokozatosságra. Folyamatosan fertőtleníteni fogunk, betartjuk a kötelező távolságokat és lehetőleg kisebb csoportokban fogunk készülni. Mindegyik sportágban elkezdjük az edzéseket, kapkodnunk ugyanakkor nem kell – nyilatkozta a sportiskola igazgató-helyettese, Lomnici Attila.

A fizikai kontaktust ugyanakkor kerülni fogják az edzéseken. Ez különösen igaz a birkózásra és a dzsúdóra.

– Nem vagyunk túl a járványon, reméljük, hogy ellaposodott és nem lesz egy újabb fellángolás, de kitudja. Az óvatosság mindig kell és ezek olyan sportágak, ahol van kontakt, tehát ezeket kerülni kell majd – tette hozzá Lomnici Attila.

Az edzéseknek első körben az atlétika pálya ad majd otthont. A jégcsarnokban nemsokára lefektetik a műanyag borítást és a Csik Ferenc Versenyuszodát is felkészítik az úszók fogadására. A kosárlabdázók pedig nemsokára birtokba vehetik a város tornatermeit.