A kaposváriak az évadnyitón elszenvedett nyíregyházi vereség után egymás követően három győzelmet szereztek az Extraligában, így a kellő önbizalommal felvértezve várhatták a nagy rivális Vasas Óbuda elleni hazai rangadót. A fővárosiak az új évadban két fontos meccset is buktak otthon, így idegenben próbáltak javítani – csaknem kétórányi, nagy csata után kiderült, hogy sikerrel.

Lámpalázas volt az első szettben a Diamant; a hazaiak nyitásfogadása hagyott kívánnivalót maga után, az ellenfél viszont pontosan játszott. Zernovics egymaga nyolc egységig jutott, így egyértelmű volt a végeredmény. A térfélcsere után aztán felpörögtek a somogyiak, összeállt a sánc, a szélen pedig a két szerb klasszis, Helics és Kliszura termelte a pontokat. Az egyenlítés után hatalmas csata bontakozott ki a Kaposvár Aréna küzdőterén, és a játék sorsa csak a ráadásban dőlt el, miután a Vasas a harmadik szettlabdáját értékesítette. A negyedik játszmában 17-17-ig együtt haladt a két együttes, majd három ponttal ellépett az elmúlt szezon Bajnokok Ligája főtáblása. A kaposváriak hiába próbálkoztak szinte folyamatos cserékkel a hajrában, már nem tudták utolérni vendégüket. Az utolsó labdamenetet a nap egyik legjobbja, Zernovics fejezte be, így a fővárosiak mindhárom pontot elvitték a somogyi megyeszékhelyről.

Női Extraliga

1. MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 1: 3 (-13, 16, -27, -23)
Kaposvár Aréna, 600 néző. V.: Adler, Tillmann.
KAPOSVÁR: Bodovics 4, Helics 21, Klisura 13, Djurics 12, Kalmár, Matics 13. Csere: Szpin (liberó), Király-Tálas 4, Szűcs K., Kump, Szedmák 1. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
VASAS: Zernovics 20, Kalicsanin 8, Popovics-Gamma 18, Török 14, Strunjak 8, Fábián F. 4.
Csere: Juhár D. (liberó), Nougeras, Takács D. Vezetőedző: Jakub Gluszak.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 5:8, 8:16, 10:21. II. játszma: 8:7, 16:9, 21:12. III. játszma: 8:7, 14:16, 19:21. IV. játszma: 8:5, 16:15, 19:21.

 

Sasa Nedeljkovic: Rosszul kezdtük a mérkőzést. A második játszmától kezdtünk el röplabdázni, de nem tudtunk a megszokott ritmusban játszani és a nyitásaink sem igazán működtek. Végig érződött, hogy kollégám taktikailag rendkívül jól felkészítette a csapatát. A Vasas játékosai a kulcspillanatokban jobb megoldásokat választottak, mint mi, ennek köszönhető a megérdemelt győzelmük.
Jakub Gluszak: Végig agresszívak voltunk, és végre két szoros végjáték is a mi javunkra dőlt el, ami különösen fontos számomra. Nyomás alatt is jól játszottunk, de gratulálok ellenfelünknek is, mert ők is jól teljesítettek.